Szeretettel köszöntelek a Welcome-Tanulj velunk angolul közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Madacsi Krisztina
Welcome-Tanulj velunk angolul vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Welcome-Tanulj velunk angolul közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Madacsi Krisztina
Welcome-Tanulj velunk angolul vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Welcome-Tanulj velunk angolul közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Madacsi Krisztina
Welcome-Tanulj velunk angolul vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Welcome-Tanulj velunk angolul közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Madacsi Krisztina
Welcome-Tanulj velunk angolul vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Madácsi Krisztina indította 13 éve
főtt sonka az angol angol konyhában az egyik legfontosabb alapanyag, amit általában tovább sütnek vagy egyéb ételekhez hasznosítanak. A következő almás főtt sonka recept egy különleges verzió, amit angolul Somerset gammon-nak hívnak. Ideális húsvétra, karácsonyra vagy egyéb ünnepi alkalmakra..
Hozzávalók
■1 egész csontozott füstölt sonka, kb1-1.5 kg
■5 dkg gyömbér, szeletelve
■6 db zöld kardamom mag
■1 fahéj rúd
■2 liter almasör (közepes)
■2 nagy zöldalma
■4 kemény körte
■2 ek angol narancslekvár
■12 db bébi paszternák
■12 db bébi sárgarépa
■15 dkg bébi kukorica
Elkészítés
1.Ha szükséges, a sonkát előáztatjuk (lásd tippek).
2.A sonkát lemérjük és a főzés idejét kiszámoljuk: kilónként 40 perc, plusz 40 perc. (pl másfél kiló esetében 100 perc).
3.Egy akkora lábasba helyezzük a sonkát, hogy maradjon elég hely a zöldségeknek körülötte!
4.Hozzáadjuk a gyömbért, fahéjat és kardamom magokat, majd felöntjük az almasörrel. Felforraljuk, a keletkezett habot szűrővel leszedjük.
5.Alacsony hőfokon, fedő alatt a kiszámolt ideig főzzük.
6.40 perc főzés után a gyümölcsök magházát eltávolítjuk, vastag gerezdekre felszeleteljük. Hozzáadjuk a sonkához, kb 5 percig posírozzuk (maradjon a gyümölcshús harapós).
7.Szűrős vagy lyukacsos szedőkanállal egy tálaló edénybe átszedjük a gyümölcsöket, elkeverjük a narancslekvárral és 1 ek főzőlével. A keletkezett kompótot félreteszzük.
8.20 perccel a főzési idő lejárta előtt a lábasba tesszük a répát és a paszternákot.
9.A megfőtt sonkát kivesszük a lábasból, letakarva pihentetjük. A főzőléhez adjuk a bébi kukoricát, 5 percig tovább főzzük a zöldségeket, majd kiszedjük őket a levesből.
10.A sonkát vastagon felszeleteljük, a főtt zöldségekkel és kompóttal tálaljuk.
Hozzászólások eddig: 0
Madacsi Krisztina 19 órája új blogbejegyzést írt: marks story 3
Madacsi Krisztina 20 órája új blogbejegyzést írt: story about tom soyer
Madacsi Krisztina 21 órája új blogbejegyzést írt: Donnas story
Madacsi Krisztina 1 napja új blogbejegyzést írt: the railway children
Madacsi Krisztina 1 napja új blogbejegyzést írt: Marks story 02
Madacsi Krisztina 2 napja új blogbejegyzést írt: the railway children
Madacsi Krisztina 2 napja új blogbejegyzést írt: Marks story
Madacsi Krisztina 2 napja új blogbejegyzést írt: Marks story
Madacsi Krisztina 3 napja új képet töltött fel:
Madacsi Krisztina 3 napja új blogbejegyzést írt: Girl meet a boy
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás